Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2017-11-27

Glossari bàsic de mútues




Per donar suport a la tasca sindical dels delegats i delegades de prevenció, l’Oficina Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals de la UGT de Catalunya (OTPRL) ha editat el “Glossari bàsic de mútues”, elaborat amb la col·laboració del Servei Lingüístic de la UGT de Catalunya i el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. El glossari recull els conceptes clau en matèria de mútues.


L’Àrea de Mútues de la Secretaria de Política Sindical de la UGT de Catalunya/Salut Laboral dona suport als representants de la UGT a les comissions de control i seguiment i de les comissions de prestacions especials de les mútues amb seu social a Catalunya. Coordina les reunions i planteja alternatives i controla la gestió que les mútues fan dels diners públics de la Seguretat Social i de la gestió de la mútua en general.També s’ocupa de controlar la destinació dels ajuts socials que la mútua té l’obligació de posar a disposició dels treballadors i treballadores que han patit un accident de treball o una malaltia professional.

Us oferim assessorament sobre tota mena d’actuacions que duen terme les mútues, tant pel que fa a les contingències professionals (accidents o malalties professionals) i a la gestió econòmica de la mútua en el control de la incapacitat temporal per contingència comuna. També prestem suport en la resolució de qüestions contradictòries generades per qualsevol de les dues contingències mitjançant els nostres representants a les comissions de control i seguiment de les mútues.

L’assessorament pot ser presencial amb cita prèvia: via telefònica (93 304 68 32/33) o via correu electrònic (mutuas@catalunya.ugt.org).


Font: Notícies UGT Catalunya