Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2018-09-21

Acte per la llibertat de Dolors Bassa i la derogació de la ‘llei mordassa’ i l’article 315.3 del Codi Penal

Font: Notícies de la UGT de Catalunya

El passat 17 de setembre, la UGT de Catalunya va organitzar un acte “Per les llibertats!”, en el qual es va demanar la llibertat de Dolors Bassa i la derogació de la “llei mordassa” i de l’article 315.3 del Codi Penal, que inclou penes de presó per als piquets informatius.

A l’acte va intervenir Rubén Sanz, sindicalista madrileny de la UGT encausat per la seva participació en un piquet informatiu durant la vaga general del 29 de març del 2012. Fiscalia va demanar -emparant-se en l’article 315.3- per a ell i el seu company José Manuel Nogales, coneguts com “els dos de Lealtad”, set anys de presó, tot i que finalment només van ser condemnats a multes de 900 i 600 euros, respectivament.

També van participar a l’acte Rosa M. Guàrdia i Miguel González, promotors, juntament amb d’altres afiliats i afiliades del nostre sindicat, d’una recollida de signatures per demanar la llibertat immediata de Dolors Bassa i la resta d’empresonats. Aquí trobareu l’escrit i el llistat dels signants. Si us hi voleu adherir, envieu un correu electrònic a totshicabemUGT@gmail.com

L’acte va finalitzar amb la invervenció de Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya, que va llegir una emotiva carta de Dolors Bassa adreçada als i les assistents a l’acte. Aquí podeu llegir la carta manuscrita.

En aquest vídeo de Canal UGT trobareu alguns moments de l’acte.



Font: Notícies de la UGT de Catalunya