Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2022-01-25

La UGT Serveis Públics Catalunya denuncia sobre la situació als centres educatius


Dues setmanes després de la tornada a classes al gener, les dades respecte als contagis són força alarmants. A Catalunya, els centres educatius tenen 122.552 alumnes i 9.046 treballadors i treballadores (docents, PAS i PAE) confinats. En els darrers 10 dies, es van contagiar de COVID 107.533 alumnes i 12.148 treballadores i treballadors.

Des de la UGT Serveis Públics Catalunya ens sorprèn que el Departament d’Educació persisteixi amb l’argument que “les escoles són segures” i es presumeixi d’una dubtosa bona gestió davant d’aquesta crisi.

Aquesta actitud triomfalista contrasta amb les veus de centenars de docents que s’han posat en contacte amb la UGT de Catalunya per tal de denunciar la situació que estan patint diàriament: protocols canviants, manca de previsió, escassa informació́ i mitjans insuficients per garantir la salut als centres educatius, evitar contagis i frenar la propagació de la pandèmia.

La UGT-Educació Pública ha traslladat aquesta problemàtica a l’administració educativa, la resposta simplement ha estat d’incredulitat i escepticisme. Partint d’aquesta realitat i amb l’objectiu de fer una radiografia de la situació actual de les nostres escoles i instituts, UGT- Educació Pública ha desenvolupat una enquesta per recollir la veu dels i les docents. Una enquesta on han participat 4.060 docents d’arreu del territori repartits de manera proporcional a la població docent dels diferents serveis territorials d’educació de Catalunya, entre els dies 17 i 21 de gener de 2022.

A través d’aquesta, hem pogut extreure certes conclusions, però la més destacable és que les dades mostrades evidencien un fracàs en la línia de treball del Departament d’Educació, tant en la gestió de l’impacte de la crisi sanitària en el món educatiu com en la protecció dels seus treballadors i treballadores. Així, queda demostrat que manquen recursos materials i humans i la capacitat política necessària per a prendre les decisions adequades que garanteixin la salut laboral.



Font: Notícies de la UGT de Catalunya