Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2022-03-03

Ajuts al pagament del lloguer per a persones de 65 anys o més per a l’any 2022


L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert, per l’any 2002, la convocatòria d’ajuts per al pagament del lloguer destinats a les persones de 65 anys, o més, titulars d’un contracte d’arrendament. ajuts es concedeixen per un import màxim de 200 euros i que signifiqui entre un 20% i un 40% de la renda de lloguer.

Per poder accedir a aquesta subvenció, l’unitat de convivència ha de tenir uns ingressos que no superiors a 2,83 vegades l’IRSC (indicador de renda de suficiència de Catalunya), ponderat en funció de les persones que componen la unitat familiar i la zona on està ubicat l’habitatge, segons les taules que conten en l’annex de la convocatòria:


A més, la renda del lloguer no pot superar els topalls marcats per cada demarcació, que són els següents:
  • 800 euros per Barcelona ciutat i tota la demarcació de Barcelona,
  • 550 a les demarcacions de Girona i Tarragona,
  • 500 a la demarcació de Lleida
  • 400 a les Terres de l’Ebre

Aquest topall serà de 900 euros quan a la unitat de convivència hi hagi alguna persona amb discapacitat.

La data límit per sol·licitar aquests ajuts és el 29 d’abril de 2022, i es poden tramitar telemàticament al web de tràmits de la Generalitat de Catalunya. En el cas de que es vulgui realitzar aquest tràmit de manera presencial, és preferible posar-se en contacte amb Borses de mediació per al lloguer social o amb les Oficines locals d’habitatge.


Font: Notícies de la UGT de Catalunya