Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2017-03-28

Jornada, interioritzacions / remunicipalitzacions: la gestió dels serveis públics, una visió sindical


Jornada sobre remunicipalització de serveis públics

DIA: dilluns, 3 d’abril de 2017

HORA: 9.30 hores

LLOC: Sala d’Actes de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona)


La UGT de Catalunya hem defensat sempre que les administracions públiques haurien de gestionar els serveis d’interès essencial per a la ciutadania de forma directa. Tot i això, la realitat del nostre país ens situa amb molts serveis prestats de forma indirecta a través d’empreses privades, fundacions, etc. Actualment es planteja la reversió d’aquesta situació i que les administracions de Catalunya es tornin a fer càrrec de forma directa d’aquests serveis públics. Aquests processos tenen repercussió en diferents àmbits, especialment en els treballadors i treballadores de les empreses concessionàries, d’una banda, i en els treballadors i treballadores de les administracions de referència, de l’altra. Les qüestions laborals en aquests processos no són fàcils i exigeixen solucions jurídiques i de negociació col·lectiva que garanteixin un encaix adequat dins de l’administració pública que recupera (o es fa càrrec per primera vegada) d’un determinat servei públic.

La Federació d’Empleats i Empleades dels Serveis Públics (FeSP) de la UGT de Catalunya organitza el proper dilluns, 3 d’abril, una jornada per visualitzar quins són els avantatges i els inconvenients d’aquests processos i alhora quines són les millors opcions per abordar-los.

Font: http://www.ugt.cat/jornada-interioritzacions-remunicipalitzacions-la-gestio-dels-serveis-publics-una-visio-sindical/