Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2019-03-20

AMIC-UGT de Catalunya fa una crida a la mobilització des dels centres de treball per combatre la xenofòbia i el racisme

Font: Notícies de la UGT de Catalunya

I també a participar dissabte en la manifestació #23MStopVox convocada per la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme 

En el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, l’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC – UGT de Catalunya) fa una crida a la mobilització des dels centres de treball per combatre la xenofòbia i el racisme, i a la participació en la manifestació del proper dissabte #23MStopVox.

Davant els atacs a drets fonamentals, la dignitat humana, la llibertat, la igualtat, la democràcia i la convivència, i davant l’auge de la ultradreta i la radicalització de la dreta a escala global amb les seves propostes xenòfobes, racistes i masclistes, fem una crida als treballadors i les treballadores a fer front a aquest fenomen que amenaça la democràcia i la convivència.

En el dia a dia, des dels centres de treball, i també participant en la gran mobilització convocada per la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (de la qual forma part la nostra organització sindical) el proper dissabte, 23 de març, a les 17 hores al Passeig de Gràcia de Barcelona.

La igualtat i no discriminació representen els valors bàsics d’Europa. El Pilar Europeu de Drets Socials recentment ha reafirmat el paper crucial de la igualtat d’oportunitats i de la no discriminació per a uns mercats de treball i unes societats inclusives. No obstant això, veiem com la intolerància, la discriminació i la manca d’igualtat d’oportunitats estan augmentant dràsticament. En la societat, com en els centres de treball, el racisme i la xenofòbia prenen com a objecte a diferents grups de població, estigmatitzant-los per raó de sexe o gènere, religió, creences, origen racial o ètnic.

En les últimes setmanes hem presenciat com la intolerància i el racisme s’ha centrat en les persones immigrades, especialment en les dones, els infants i menors no acompanyats, en els nacionals de tercers països i refugiats. Hem vist com aquest fenomen s’ha incrementat davant la cursa electoral fins al punt que ja sembla que tot s’hi val, i que no hi ha cap impediment moral, ètic o legal que freni actes o propostes racistes envers la immigració o cap a altres col·lectius vulnerables.

EI perill que l’extrema dreta guanyi espai a la societat no és únicament la seva arribada a les institucions, sinó que l’odi i el racisme que fomenten pot tenir com a conseqüència actes terroristes de signes feixistes com el que va succeir a Noruega o recentment a Nova Zelanda.

Per tot això, des de l’AMIC – UGT de Catalunya:
  • Creiem que cal fer front des de tots els àmbits de la societat, i en particular des de les organitzacions sindicals i els centres de treball, a qualsevol acció o discurs que promogui el racisme i la xenofòbia, les desigualtats econòmiques i d’oportunitats laborals. Cal molta pedagogia i sensibilització al si de les empreses.
  • Demanem a les forces polítiques la no instrumentalització de la immigració com a arma electoral. Responsabilitat i contundència davant aquells que promoguin el racisme i posin en qüestió el valor positiu de la diversitat.
  • Reivindiquem el dret de vot per a les persones estrangeres perquè en una societat del segle XXI, global i democràtica, no pot haver-hi ciutadans de primera, de segona i de tercera categoria. Veïns i veïnes a casa nostra, treballadors i treballadores estrangeres són discriminades i se’ls continua negant la capacitat de ser subjectes polítics i de tenir una integració plena en la vida política d’aquest país.

Per un món sense racisme i feixisme. Per una societat d’acollida cohesionada i democràtica.



Font: Notícies de la UGT de Catalunya