Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2020-07-01

Pla Sectorial d'Universitats


D'on surt el Pla Sectorial d'Universitats?


El president de la Generalitat de Catalunya va dictar el Decret 63/2020, de 18 de juny, de la nova governança de l'emergència sanitària provocada per la COVID-19 i inici de l'etapa de la represa al territori de Catalunya. La Consellera de Salut i el Conseller d'Interior, d'acord amb les decisions adoptades pels òrgans de govern del Pla d'actuació PROCICAT, en el marc de la legislació sanitària i de salut pública i de protecció civil, i en ús de l'habilitació que els confereix l'article 5 del Decret 63/2020, de 18 de juny, van resoldre la Resolució SLT/1429/2020, de 18 de juny, per la qual es van adoptar mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per SARS-CoV-2. En aquesta resolució, es determinen mesures bàsiques de prevenció, les quals s'han de completar amb plans d'acció sectorials. A l'apartat 1.2. Plans sectorials específics i protocols organitzatius, s'estableix que s'ha d'elaborar un pla sectorial específic en l'àmbit de les Universitats.

També especifica en aquesta resolució a l'apartat 1.3. Protecció de la població vulnerable el següent:

"Amb caràcter general, sens perjudici de les mesures de protecció i seguretat establertes en aquesta Resolució i en els plans sectorials a què fa referència l'apartat 1.2, les persones titulars de les distintes activitats són responsables d'establir mesures organitzatives que garanteixin una atenció preferent que minimitzi el temps d'estada a l'interior dels locals o establiments i que facilitin la seva mobilitat en l'interior d'aquests, a les persones vulnerables d'acord amb el criteri de les autoritats sanitàries, o bé quan per les seves característiques personals no puguin usar mascareta d'acord amb l'establert a l'apartat. 2.2.2 d'aquesta Resolució."

On es pot trobar el Pla Sectorial d'Universitats?


En aquesta resolució (SLT/1429/2020, de 18 de juny) indica que es poden consultar aquests plans al web del PROCICAT per a emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, a l'adreça:


Avui, dimarts 30 de juny, ha estat publicat en aquesta web el pla sectorial d'universitats, un document aprovat pel Comitè Tècnic del Pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc en data 29 de juny de 2020 i porta el segell de la Secretaria General del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC).

Quin paper hem tingut els sindicats en l'elaboració d'aquest Pla Sectorial d'Universitats?


UGT volem recordar una vegada més que els sindicats encara no participem de la presa de decisions del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). No se'ns consulta prèviament, ni formen part o se'ns convida a cap comissió on es prenen les decisions. Únicament tenim presència a la Conferència General del CIC què és de caràcter informatiu. Això és especialment punyent quan en el CIC es tracten o decideixen temes que afecten o modifiquen les condicions laborals de les treballadores de les Universitats, com ara mesures de seguretat i salut laboral.

Tampoc tenim, i fa temps que UGT reclamem, un espai de negociació sectorial amb la Generalitat atès què a la Mesa d'Universitats el paper de la Generalitat no és de part negociadora.



Secció Sindical UGT a la UPF
Sindicat d'Universitats
Sector d'Educació
Federació d'Empleats i Empleades dels Serveis Públics (FeSP)
UGT de Catalunya