Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2021-05-25

ADHESIONS: Campanya pel 4t. any dels contractes PIF

Font: manifest 4t. any PIF

Més del 20% de joves predoctorals de les universitats aniran al carrer aquest any.

Les organitzacions signants, impulsem una campanya de suport al Personal Investigador Predoctoral en Formació de les universitats públiques catalanes, i que finalitza el 3r any de contracte, sense que se´ls hi prorrogui el 4t any que els hi correspondria legalment per manca de finançament.

Les universitats públiques tenen contractats més de 2.000 joves investigadors i investigadores predoctorals a baix cost. Els i les joves predoctorals estan forçats a finalitzar el seu procés de formació en tres anys. Mileuristes precaris des de fa molts anys l’edat mitjana del professorat no estable ja és de 40 anys!

Tot i els entrebancs, aquests joves investigadors són part activa del sistema de recerca català, i només en aquest any i en època de pandèmia, més de 663 seran acomiadats.

Cal que les Universitats "es mullin". Fem que el 4rt any del PIF predoctoral sigui una realitat a les universitats públiques catalanes! És imprescindible que la Generalitat inverteixi en els seus joves investigadors en formació, no ens podem permetre perdre aquest valor humà. Ara mateix la situació dels i de les PIF és un greuge insostenible a Catalunya. La seva lamentable situació impacta directament en la qualitat de la recerca del nostre país que duen a terme els doctorands i doctorandes, però també en la seva salut física i mental.

Què demanem? La pròrroga del quart any, d’acord amb el que contempla l’Estatut del Investigador Predoctoral en Formació i les retribucions que legalment els hi corresponen.

Davant aquesta situació insostenible què trobem? Un mur i falta de suport.

Nosaltres reivindiquem la dignificació de la seva feina, ens hi va el futur de la recerca a Catalunya!!

Per tot això i molt més, t’agraïm un minut del teu temps per donar suport, adherint-te amb la teva signatura al manifest.

La pròrroga dels contractes dels i de les joves predoctorals de Catalunya ha de ser una realitat.

Llegeix el manifest | Signa'l a bit.ly/Signo4anyPIF

Entitats que donen suport:

Secció Sindical UGT a la UPF
Sindicat d'Universitats
Sector d'Educació
Federació d'Empleats i Empleades dels Serveis Públics (FeSP)
UGT de Catalunya