Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2024-02-05

Reclamem la fi de l’austeritat a la Unió Europea i ens sumem a la signatura per reivindicar un model econòmic i social centrat en les persones



La recent reforma de les regles fiscals europees és un desesperançador canvi de rumb de les polítiques expansives i solidàries que, amb èxit, ha desenvolupat la Unió Europea (EU) en els últims anys. D’altra banda, i no menys important, la reforma suposa una nova victòria del dogma de l’austeritat, que tant nociva va resultar durant la dècada passada.

La Confederació Europea de Sindicats (CES) ha donat prioritat, en aquest nou context, a totes les polítiques i accions posibles per revocar la situació i, entre les quals, ha activat una campanya de recollida de signatures per a tota Europa sota el lema “No a l’austeritat 2.0”.

Aquesta recollida vol aconseguir mobilitzar a tota la comunitat europea contra l’austeritat que no beneficiarà en res a la classe treballadora europea i també, reivindicar un model econòmic i social: prioritzant les persones.

Les signatures, que es presentaran a la Comissió Europea i davant els governs nacionals dels Estats membre, exigeixen no tornar a l’austeritat, invertir en treballs millor remunerats i sostenibles, cobertura d’un conveni col·lectiu, que es deixin d’atorgar subvencions públiques a empreses si no assumeixen condicionalitat social i una economia més justa per a totes i per a tots.

La recollida es podrá dur a terme en aquest enllaç.



Font: Notícies de la UGT de Catalunya