Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2024-03-21

Reunió Mesa d’Universitats (2024-03-20): Permisos i millores retributives



Ahir, 20 de març de 2024 va estar convocada la Mesa d’Universitats a la qual la UGT hi va participar com a segona força sindical en representativitat. 

L’ordre del dia, portava a negociar sobre dos documents (un sobre permisos regulats en l’acord Concilia, i l'altre sobre millora addicional retributiva per incapacitat temporal i permís per naixement).

Després de dos recessos la part sindical ha fet una proposta unitària i finalment s’ha aconseguit el següent Acord:

  1. Equiparar l’aplicació dels permisos per mort, accident o malaltia greu, hospitalització o intervenció quirúrgica sense hospitalització que precisi de repòs domiciliari, per al personal funcionari i laboral de les Universitats públiques catalanes. 
  2. Equiparar l’aplicació del permís d’absència per causa de força major, o per compliment d’un deure inexcusable de caràcter personal i per deures relacionats amb la conciliació de la vida familiar i laboral, relacionats amb familiars o persones amb les quals s’acrediti la convivència.El dret d’absència és d’aplicació per causes sobrevingudes i pel temps indispensable. El fet causant, degudament acreditat, només té validesa per justificar l’absència pel temps imprescindible el dia del fet, no en dies següents.
  3. Reunir la comissió de treball de la Mesa d’Universitats sobre les mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral, amb l’objectiu de fer un seguiment de la seva aplicació, revisar l’aplicació de les modificacions legislatives, estudiar noves iniciatives i elevar les propostes d’acord corresponents a la Mesa d’Universitats en el termini màxim de 6 mesos. 
 
Així mateix s’ha recollit el compromís de convocar la comissió delegada del CONCILIA el més aviat possible per entrar a negociar aquells aspectes que no han quedat definits a l’acord.

En aquest punt, des de la UGT, fem una valoració positiva. Ara mancarà veure els resultats de les reunions de l’esmentada comissió delegada on es veurà si hi ha progressos en els aspectes que queden per definir.

En el cas de la millora addicional retributiva per incapacitat temporal i permís per naixement, s’ha acceptat, amb el compromís per part de les universitats públiques que si ha reclamacions ja presentades, dins de termini, aquestes es resoldran de manera positiva.



Secció Sindical de la UGT a la UPF
Sindicat d'Universitats
Sector d'Educació
UGT Serveis Públics de Catalunya