Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2018-10-01

COMISSIÓ DE SEGUIMENT ACORD MEPAGC 28/09/2018


El Govern tornar a mentir i a menysprear els treballadors públics


El passat dijous, a la reunió, havíem de tractar l'increment retributiu del 0.20%, darrer tram pendent de negociar fins arribar a l'increment salarial de l'1,95%. Doncs bé, la proposta del Govern va ser la de destinar el 0,2% al Pla de Pensions, cosa que faria que no fos un complement consolidable, a banda que la directament beneficiada seria una entitat bancària.

D'altra banda, aquesta proposta contradiu les declaracions del Conseller Puigneró, que va afirmar respecte a l'acord de la mesa general, que "fem un pas més enllà de l'increment previst per l'Estat fins a l'1,95% de la massa salarial", i en realitat el que ens proposen ara és consolidant només un 1.75%.

La UGT hem manifestat que no estem d'acord a destinar aquest 0.20% cap concepte que no sigui retributiu directe, volem que l'increment sigui de caràcter general i que es consolidi, i hem proposat el següent:
Que la quantia resultant del 0,20% de la massa salarial s’incorpori al complement específic del personal funcionari (administració i tècnic, docent i estatutari), i derivar l’aplicació del personal  laboral a la CIVE(1) per que s’acordi la seva distribució. Volem que el 0,20% vagi a retribucions, que sigui consolidable al salari pels anys venidors i d’aplicació general a tot el personal del sector públic de la Generalitat.

En paral·lel, hem preguntat als representants del departament d'Economia si estan en condicions de pagar aquest 0,2% i la resposta d'Economia ha estat que sí que existeix una partida assignada.

Funció Pública s'oposa a la nostra proposta perquè diu que "té por que una distribució general al concepte retributiu de complement específic sigui recorreguda pel Govern central".

La UGT hem manifestat que la Ley General de Presupuestos Generales del Estado  no obre la porta a possibles impugnacions, i no creiem que aquest tema sigui una preocupació real per cap dels 2 governs.

No ha estat possible avui l'acord, però abans de donar per acabada la reunió, la UGT hem tornat a exigir:

  • que l'increment de l'1,95% sigui consolidable,
  • que s'aboni a la nòmina d'octubre, tal i com es va concretar a la reunió de Mesa General del 18 de setembre
  • i que s'aboni el 10% de la paga extra de 2013 durant el 2018, tal i com està signat a l'Acord del mes de juliol de 2017, així com una calendarització del retorn de les pagues de 2013 i 2014.

La propera reunió està prevista pel proper dijous 4 d'octubre a les 12:00h


(1) CIVE: Comissió Paritària per a la Interpretació, la Vigilància i l’Estudi del Conveni col·lectiu únic del personal laboral de la Generalitat de Catalunya

Font: Notícies de la FeSP-UGT de Catalunya