Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2020-04-03

La UGT de Catalunya reclama més mecanismes de protecció per a les víctimes de violència masclista

L’assistència integral a víctimas de violència masclista és un servei essencial i, com a tal, la UGT de Catalunya reclama més mecanismes de protecció per a les víctimes.
  • En el context actual és fonamental protegir especialment a les dones confinades amb els seus maltractadors i posar especial atenció sobre situacions com l’assetjament a la feina o el ciberassetjament.
  • El sindicat fa una crida a les seves afiliades i afiliats, delegades i delegats sindicals  i la seva Xarxa d’agents sindical per la Igualtat (XASI) per a què, en cas de conèixer situacions de violència masclista , sàpiguen que els recursos existents estan en funcionament.
  • La UGT de Catalunya exigeix al Govern més mecanismes de protecció en l’àmbit laboral com la ratificació dels Convenis 190 i 189 de l’Organització Internacional del Treball.

En aquest enllaç pots consultar la descripció dels diferents, circuïts i eines que disposem per fer front a la violència masclista, tant en l’àmbit estatal com a Catalunya

En aquest enllaç hi pots consultar un resum de les mesures que contemplen el Reial Decret-llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s’adopten mesures urgents complementàries en l’àmbit social i econòmic per fer front a la COVID-19, i el Reial Decret-llei 12/2020, de 31 de març, de mesures urgents en matèria de protecció i assistència a les víctimes de violència de gènere.


Font: Notícies de la UGT de Catalunya