Subscriu-te a les notícies

SUBSCRIU-TE A LES NOTICIES

2020-04-22

UGT-UPF INFORMA - Recull d'Informacions UGT Universitats

  • Nou RDL 15/2020, de 21 d'abril
  • Document del CIC sobre avaluació universitària no presencial
  • Dates límit d'accés a la Universitat curs 2020-2021

Nou RDL 15/2020, de 21 d'abril




A nivell d'universitats, en matèria científica i depossaré recerca, com a resum hi ha les següents mesures:
  • Es possibilita la pròrroga dels contractes predoctorals per a FPI subscrits en l'àmbit de la recerca:
    • Quan es trobin dins dels últims dotze mesos del contracte.
    • Pel temps de durada de l'estat d'alarma i les seves pròrrogues. Per motius justificats, es podran prorrogar per fins a tres mesos addicionals.
    • Requerirà acord subscrit entre la Universitat i el Beneficiari amb caràcter previ a la data prevista de finalització del contracte.
    • Podran aplicar-se als contractes que finalitzin des del 2 d'abril de 2020.
  • Els beneficiaris d'ajudes amb càrrec al finançament procedent de convocatòries realitzades pel Ministerio de Universidades dirigides a estudiants universitaris, personal investigador, i/o professors universitaris, podran sol·licitar, prèvia justificació, les modificacions corresponents en les condicions de les seves ajudes.
  • S'introdueixen modificacions en les ajudes per a les estades a l'estranger de manera que es garanteixi la continuïtat dels projectes i es compleixin els objectius de les convocatòries.
  • Novació dels Préstecs Renda-Universitat: manca durant 2020 i pagament vinculat a la renda.
  • Suport financer per a Parcs científics i tecnològics, mitjançant l'ajornament i fraccionament de quotes de préstecs per a evitar la seva paralització a conseqüència de la COVID-19.

Document del CIC sobre avaluació universitària no presencial


En el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) –amb representació del Govern, les 12 universitats catalanes i l’AQU (Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya)–, el grup de treball creat per definir els criteris acadèmics, que han de regir la finalització del curs universitari en un escenari de docència d’emergència en línia, ha acordat en la reunió mantinguda el 16 d’abril de 2020 proposar quatre formats d’avaluació no presencial i un seguit d’orientacions en funció de l’autonomia universitària.

Durant aquesta reunió i en els treballs previs, s’ha evidenciat que la no presencialitat no representa un impediment insuperable en un context d’avaluació continuada com és l’actual Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). En aquest sentit, el grup –format pels integrants de les comissions del CIC d’Accés i Afers Estudiantils (CAAE) i de Programació i Ordenació Acadèmica (CPOA)– ha elaborat un document amb exemples pràctics que té com a objectiu facilitar la tasca al professorat universitari, així com servir de base per a les directrius que estableixin cadascuna de les universitats en virtut de la seva autonomia.

En aquest enllaç podeu consultar el document del CIC

Dates límit d'accés a la Universitat curs 2020-2021


Al BOE del 17 d'abril de 2020, es va publicar la Resolució de 31 de març de 2020, de la Secretaria General de Universitades (estatal), que dona publicitat a l'Acord de la Conferència General de Política Universitària on es determinen les dates límit de preinscripció, de publicació de llistes d'admissió i d'inici del període de matriculació a les universitats públiques per al curs acadèmic 2020-2021:

  • Període per a la preinscripció: ha d'estar obert, com a mínim, fins el 21 de juliol de 2020, inclusivament. Pel que fa als estudiants que accedeixin a la universitat per la via prevista en l'article 9.1.b) i 9.2.b) ic) de l'esmentat Reial Decret 412/2014, de 6 de juny, el període ha d'estar obert fins el 24 de juliol de 2020, inclusivament. No obstant això, les sol·licituds presentades entre el 24 i el 31 de juliol de 2020 pel dels estudiants membres d'aquests col·lectius seran tingudes en compte, respectant-se els drets d'admissió d'aquests estudiants.
  • Data per a la publicació de la llista d'admesos: fins el 31 de juliol de 2020.
  • Període de matriculació: ha d'estar obert des de la data de publicació de les llistes d'admesos.



Secció Sindical UGT a la UPF
Sindicat d'Universitats
Sector d'Educació
Federació d'Empleats i Empleades dels Serveis Públics (FeSP)
UGT de Catalunya